Nämä tarvitset (1 hlölle):
8-10 vihreää tankoparsaa
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 rkl Maison Brémond sitruunaoliiviöljyä
Suolaa
tai
Maison Bremond espelette-chilisuolaa maun mukaan
Valmistus:
Kuori parsat kevyesti, napsauta varresta tyviosa pois (n. 1-2cm).
Keitä/höyrytä parsoja kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia tai kun parsan varsi tuntuu sopivan pehmeältä. Nosta parsat kattilasta ja asettele ne lautaselle, mausta makusi mukaan suolalla.
Kiehauta uppomunaa varten kattilassa vesi, lisää veteen loraus valkoviinietikkaa. Riko muna pieneen lasiin, tee veteen kauhalla pyörre ja kaada muna varovasti vesipyörteeseen. Anna kiehua noin 4 min.
Nosta uppomuna vedestä, mausta suolalla. Nosta muna parsojen päälle. Mausta suolalla (ja espelette-chilillä). Pirskota parsojen ja uppomunan päälle sitruunaoliiviöljyä, tarjoile heti.
Hot tip: Uppomunan voit korvata myös burrata-juustolla.