Libellule de Provencen tarina

Vuonna 2021 perustettu Libellule de Provence Oy on eteläranskalaisiin herkkuihin ja lifestyletuotteisiin keskittynyt suomalainen, yhden naisen pyörittämä maahantuontiyritys. Se syntyi halusta tarjota elämyksiä ja ranskalaista elämäniloa, joie de vivreä, suomalaiseen arkeen. Se syntyi myös yrittäjä-Eevan vuosikausien henkilökohtaisesta rakkaudesta Ranskaan.

Puolisoni Stéphane on kotoisin Nizzan länsipuolella, vuoren rinteellä sijaitsevasta Vencesta, ja siksi toinen kotini on Etelä-Ranskassa.

Sikäläiset maisemat ovat kuin vanhoista postikorteista. Vuoristokylien kapeilla kujilla kulkiessa tuntuu kuin olisi hypännyt keskelle historiallisen elokuvan lavasteita. Etelä-Ranskan maut ja tuoksut ovat sekoitus herkullisia yrttejä, kukkia ja muita tuoreita luonnonantimia. Pikkukylille tyypillistä on konstailemattomuus, romanttisuus, hieman nukkavieruinen charmikkuus, tuttavallisuus ja kiireettömyys.

Minulle Etelä-Ranska on laventelinoksia ja vuorten rinteillä vienosti tuoksuvaa timjamia. Auringonvalossa kylpevän Välimeren loputonta, kirkkaansinistä ulappaa. Poskisuudelmia ja lämpimässä illassa hikoilevia rosé-laseja. Jylhänä kohoavaa vuoristoa, jyrkkinä kiemurtelevia patikkapolkuja ja moniulotteista, pitelemätöntä luontoa. Ystävällisiä tervehdyksiä ja kuulumisten kiireetöntä vaihtoa. Levollista olemista ja hetkistä nauttimisen taitoa.

Tätä tunnelmaa haluan Libellule de Provencen välityksellä jakaa mahdollisimman monelle Suomessa.

Törmäsin Maison Brémond -tuotteisiin joitain vuosia sitten puolivahingossa, eksyessäni sisään heidän putiikkiinsa Nizzan vanhassa kaupungissa. Ihastuin välittömästi brändin monipuoliseen herkkuvalikoimaan sekä viehättävään visuaalisuuteen. Kannoin kaupasta kaksin käsin purnukoita kotiin maisteltavaksi ja aloin perehtyä brändiin tarkemmin.

Kävi ilmi, että Maison Brémond -herkkujen takana on täydellä sydämellä provencelaisuutta vaaliva yritys, jonka alkuperä juontaa liki 200 vuoden taakse. Sitä luotsaa huikea ranskalaistiimi, joka tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten, ympäristöään ja perinteisiä kädentaitoja vaalivien pientuottajien kanssa. Arvojen keskiössä ovat laatu, ihmiset ja harmoninen yhteiselo luonnon kanssa, mauista tinkimättä. Siispä sinetöin päätökseni: halusin ehdottomasti käynnistää yhteistyön Maison Brémondin kanssa ja tuoda sen herkut Suomeen! 

Maison Brémondin tuottajat valmistavat suurella ylpeydellä, intohimolla ja sukujensa perinteitä kunnioittaen monenlaisia välimerellisiä herkkuja, kuten oliiviöljyä, yrttisuolaa, tapenadeja ja terriineitä. Paahdetun patongin päälle lusikoitavaa hilloa. Kultaisenkeltaista laventelihunajaa. Suussa sulavaa pähkinäsuklaakreemiä.

Nykyisin valikoimissamme on Maison Brémond -herkkujen lisäksi muutamia muitakin paikallisia artesaani(lifestyle)tuotteita ja etsimme jatkuvasti uutta kiinnostavaa, Libellule de Provencen filosofian mukaista maahantuotavaa täydentämään tarjontaamme.

Oma – ja siten myös yritykseni – elämänfilosofia kiteytyy hyvän näkemiseen ja hyvän tekemiseen. Elämäänhän mahtuu joka tapauksessa ihan riittävästi ikäviä asioita, joista moniin emme pysty itse vaikuttamaan. Hyvän näkeminen ja hyvän tekeminen sen sijaan on omissa käsissämme. Siksi koetan, aina kun se vain on mahdollista, löytää jokaisesta päivästä jotain hyvää ja aktiivisesti myös tuoda niihin jotain hyvää itse. Mielestäni ranskalainen joie de vivre tarkoittaa pitkälti samaa asiaa. 

Toivon kovasti, että Maison Brémondin herkut sekä muut maahantuomamme tuotteet tarjoavat yhtä hyvin arkeen kuin juhlaankin pieniä ilon sekä nautinnon hetkiä ja välittävät ripauksen tuota ranskalaista elämäniloa, joie de vivre’ä, mahdollisimman monelle!

”There are always flowers for those who want to see them.”
– Henri Matisse

Ps. Jos Etelä-Ranskan tunnelmat kiinnostavat sinua enemmänkin, jaan niihin liittyen vinkkejä ja fiilispätkiä  Libellule de Provencen Instagram-tilillä storyen muodossa. Tervetuloa seuraamaan tiliä!

Bisous de Provence !

– Eeva

Mikä ihmeen Libellule?

Libellule [libelyl] tarkoittaa suomeksi sudenkorentoa. Sudenkorento symboloi kepeyttä ja iloa, muutosta ja liikettä. Tämä symboliikka tuntui erityisen henkilökohtaiselta heittäytyessäni vuosien viestintäuralta maahantuontiyrittäjäksi. Se sopi myös oivallisesti kuvastamaan sitä, mitä nimenomaan haluan Ranskasta Suomeen Libellullen siivillä välittää. Toivon voivani tarjota ripauksen Libellule-tunnelmaa mahdollisimman monelle asiakkaalleni, Provencen makujen muodossa.