Libellule de Provencen tarina

Vuonna 2021 perustettu Libellule de Provence Oy on eteläranskalaisiin herkkuihin keskittynyt suomalainen maahantuontiyritys. Se syntyi halustani tarjota elämyksiä ja ranskalaista elämäniloa, joie de vivreä, suomalaiseen arkeen. Se syntyi myös vuosikausien rakkaudestani Ranskaan.

Puolisoni Stéphane on kotoisin Nizzan länsipuolella sijaitsevasta vuoristokylästä Vencesta, ja siksi toinen kotini on Etelä-Ranskassa.

Maisemat noilla seuduilla ovat kuin postikortista. Vuoristokylien kapeilla kujilla kulkiessa tuntuu kuin olisi hypännyt keskelle historiallisen elokuvan lavasteita. Etelä-Ranskan maut ja tuoksut ovat suorastaan huumaavia. Harkitun huolettomasta, mutta sitäkin hurmaavammasta visuaalisuudesta puhumattakaan.

Minulle Etelä-Ranska on pirskahdus laventelin tuoksua sinne, pari auringonkeltaista mimosan oksaa koristeeksi tänne. Vuorten rinteillä vienosti tuoksuvaa timjamia. Auringonvalossa kylpevän Välimeren loputonta, kirkkaansinistä ulappaa. Poskisuudelmia ja rosé-lasien kilahduksia. Ystävällisiä tervehdyksiä ja kuulumisten kiireetöntä vaihtoa. Levollista tunnelmaa ja hetkessä elämisen sekä hetkistä nauttimisen taitoa.

Tätä tunnelmaa haluan Libellule de Provencen välityksellä jakaa mahdollisimman monelle Suomessa.

Törmäsin Maison Brémond -tuotteisiin puolivahingossa, eksyessäni sisään heidän putiikkiinsa Nizzan vanhassa kaupungissa. Ihastuin välittömästi brändin monipuoliseen herkkuvalikoimaan sekä viehättävään visuaalisuuteen. Kannoin kaupasta kaksin käsin purnukoita kotiin maisteltavaksi ja aloin perehtyä brändiin tarkemmin.

Kävi ilmi, että Maison Brémond -herkkujen takana on täydellä sydämellä provencelaisuutta vaaliva yritys, jonka alkuperä juontaa liki 200 vuoden taakse. Sitä luotsaa huikea ranskalaistiimi, joka tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten, ympäristöään ja perinteisiä kädentaitoja vaalivien pientuottajien kanssa. Arvojen keskiössä ovat laatu, ihmiset ja harmoninen yhteiselo luonnon kanssa, mauista tinkimättä. Siispä sinetöin päätökseni: halusin ehdottomasti käynnistää yhteistyön Maison Brémondin kanssa ja tuoda sen herkut Suomeen! 

Maison Brémondin tuottajat valmistavat suurella ylpeydellä, intohimolla ja sukujensa perinteitä kunnioittaen monenlaisia välimerellisiä herkkuja, kuten oliiviöljyä, yrttisuolaa, tapenadeja ja terriineitä. Paahdetun patongin päälle lusikoitavaa hilloa. Kultaisenkeltaista laventelihunajaa. Suussa sulavaa pähkinäsuklaakreemiä.

Oma elämänfilosofiani kiteytyy hyvän näkemiseen ja hyvän tekemiseen. Elämäänhän mahtuu joka tapauksessa ihan riittävästi ikäviä asioita, joista moniin emme pysty itse vaikuttamaan. Hyvän näkeminen ja hyvän tekeminen sen sijaan on omissa käsissämme. Siksi koetan, aina kun se vain on mahdollista, löytää jokaisesta päivästä jotain hyvää ja aktiivisesti myös tuoda niihin jotain hyvää itse. Mielestäni ranskalainen joie de vivre tarkoittaa pitkälti samaa asiaa. 

Toivon kovasti, että Maison Brémondin herkut tarjoavat yhtä hyvin arkeen kuin juhlaankin pieniä ilon sekä nautinnon hetkiä ja välittävät ripauksen tuota ranskalaista elämäniloa, joie de vivre’ä, mahdollisimman monelle Suomessa!

”There are always flowers for those who want to see them.”
– Henri Matisse

Ps. Jos Etelä-Ranskan tunnelmat kiinnostavat sinua enemmänkin, jaan niihin liittyen vinkkejä ja fiilispätkiä aika ajoin myös Libellule de Provencen Instagram-tilillä storyen muodossa.

Bisous de Provence !

– Eeva

Mikä ihmeen Libellule?

Libellule [libelyl] tarkoittaa suomeksi sudenkorentoa. Sudenkorento symboloi kepeyttä ja iloa, muutosta ja liikettä. Tämä symboliikka tuntui erityisen henkilökohtaiselta heittäytyessäni vuosien viestintäuralta maahantuontiyrittäjäksi. Se sopi myös oivallisesti kuvastamaan sitä, mitä nimenomaan haluan Ranskasta Suomeen Libellullen siivillä välittää. Toivon voivani tarjota ripauksen Libellule-tunnelmaa mahdollisimman monelle asiakkaalleni, Provencen makujen muodossa.