Puolisoni Stéphane on kotoisin Nizzan länsipuolella vuorenrinteellä sijaitsevasta Vencesta, ja siksi toinen kotini on Etelä-Ranskassa.
Tunnelma Ranskan kodin seuduilla on kuin vanhoissa postikorteissa. Vuoristokylien kapeilla kujilla ja toriaukioilla kulkiessa tuntuu usein, kuin olisi hypännyt keskelle historiallisen elokuvan lavasteita. Pikkukylien elämänmenolle tyypillistä on konstailemattomuus, hieman nukkavieruinen charmikkuus, perinteiden ja modernin suloinen sekamelska sekä arjen hetkiin pysähtely.
Minulle Etelä-Ranska on laventelinoksia ja vuorten rinteillä vienosti tuoksuvaa timjamia. Auringonvalossa kylpevän Välimeren loputonta, kirkkaansinistä ulappaa. Poskisuudelmia ja lämpimässä illassa hikoilevia rosé-laseja. Jylhänä kohoavaa vuoristoa, jyrkkinä kiemurtelevia teitä ja patikkapolkuja sekä moniulotteista, pitelemätöntä luontoa. Ystävällisiä tervehdyksiä ja kuulumisten vaihtoa. Levollista, hieman verkkaistakin olemista sekä hetkistä nauttimisen taitoa.
Tätä tunnelmaa haluan Libellule de Provencen välityksellä jakaa mahdollisimman monelle Suomessa.
Törmäsin Maison Brémond -tuotteisiin puolivahingossa, eksyessäni joitain vuosia sitten brändin putiikkiin Nizzan vanhassa kaupungissa. Ihastuin välittömästi Maison Brémondin monipuoliseen herkkuvalikoimaan sekä viehättävään visuaalisuuteen.
Otin uudesta tuttavuudestani tarkemmin selvää ja sain tietää, että Maison Brémond -herkkujen takana on täydellä sydämellä provencelaisuutta vaaliva yritys, jonka alkuperä juontaa liki 200 vuoden taakse. Yritys tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten, ympäristöään ja perinteisiä kädentaitoja vaalivien pientuottajien kanssa. Arvojen keskiössä ovat laatu, ihmiset ja harmoninen yhteiselo luonnon kanssa, mauista koskaan tinkimättä. Sinetöin päätökseni: halusin ehdottomasti tuoda Maison Brémondin herkut Suomeen, ja sillä tiellä nyt ollaan!
Maison Brémond artesaaniherkut ovat varsin nopeasti löytäneet Suomessa oman vakioasiakaskuntansa, joka laajenee jatkuvasti. Brändin suoranaiseksi kulttituotteeksi on nopeassa ajassa noussut pistaasikreemi, jonka suosio on ylittänyt villeimmätkin odotukseni.
Vuoden 2024 alussa käynnistimme yhteistyön myös eteläranskalaisen, viehättäviä olkilaukkuja ja -päähineitä valmistavan perheyrityksen, Bagatelle Francen kanssa.
Maison Brémond herkkujen ja Bagatelle Francen tuotteiden lisäksi valikoimissamme on nykyisin myös pieniä, vaihtuvia tuote-eriä myös muutamalta muultakin eteläranskalaiselta artesaanivalmistajalta. Tähyilemme jatkuvasti uusia, potentiaalisia uniikkibrändejä täydentämään valikoimaamme.
Toivon kovasti, että Libellule de Provencen – tuttavallisemmin Libellulen – tuotteet tarjoavat itse kunkin arkeen ja juhlaan pieniä ilon sekä nautinnon hetkiä – eli sitä ranskalaista elämäniloa, joie de vivre’ä!
Kuten ranskalainen taidemaalari Henri Matissekin on aikanaan todennut: ”There are always flowers for those who want to see them.”
Ps. Jos Etelä-Ranskan tunnelmat kiinnostavat sinua enemmänkin, jaan niihin liittyen vinkkejä ja fiilispätkiä Libellule.fi Instagram-tililläni storyen muodossa. Tervetuloa seuraamaan tiliä!
Bisous de Provence !
– Eeva
Libellule [libelyl] tarkoittaa suomeksi sudenkorentoa. Sudenkorento symboloi kepeyttä ja iloa, muutosta ja liikettä. Tämä symboliikka tuntui erityisen henkilökohtaiselta heittäytyessäni vuosien viestintäuralta maahantuontiyrittäjäksi. Se sopi myös oivallisesti kuvastamaan sitä, mitä nimenomaan haluan Ranskasta Suomeen Libellullen siivillä välittää. Toivon voivani tarjota ripauksen Libellule-tunnelmaa mahdollisimman monelle asiakkaalleni, Provencen makujen muodossa.
Jos olet kiinnostunut tuotteistamme tai sinulla on Libellule de Provenceen tai maahantuomiimme tuotteisiin liittyvä palaute, toive, kehitys- tai yhteistyöidea, olethan yhteydessä!
Voit lähettää viestin oheisella lomakkeella tai olla yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse.
Toimitusjohtaja
Eeva von Fieandt
Sähköposti
Puhelin