Näitä tarvitset (1 hlön pizza):
Pizzataikina (3 dl durumjauhoja, 1 rkl kuivahiivaa, 1 dl vettä, vajaa rkl oliiviöljyä, ripaus suolaa)
3 ohutta mortadella-makkaraviipaletta (myös prosciutto-kinkku sopii tähän myös mainiosti)
1 mozzarellakimpale
n. 30g hasselpähkinöitä
Kourallinen rucolaa
n. 2 rkl Maison Brémond artisokka-basilikatahnaa
Valmistus:
Esilämmitä uuni 250 asteeseen.
Muotoile taikinasta ohut, tasainen pizzapohja ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille/pizzakivelle
Levitä pohjalle muutama ruokalusikallinen (tai mikä määrä tuntuu itsestäsi sopivimmalta) artisokka-basilikatahnaa.
Asettele tahnan päälle mortadellaviipaleet, sitten paloiteltu mozzarella. Ripottele pinnalle lopuksi hasselpähkinät (voit halutessasi rouhia niitä morttelilla hieman rikki).
Nosta pizza uuniin, paista uunin tehosta riippuen 5-10min, kunnes pinta alkaa sopivasti ruskistua.
Ota pizza ulos uunista, asettele lautaselle, tiputtele pinnalle rucolan lehdet ja nauti!
Hot tip: Valmiin pizzan ja rucolan lehtien päälle voit pirskotella myös Maison Brémondin basilika- tai sitruunaoliiviöljyä!